Dadelbarer med saltkaramel

Dadelbarer med saltkaramel er en lækker og nem opskrift, der er perfekt til at tilfredsstille din søde tand. Dadelbarerne er fyldt med søde dadler, knasende nødder og en lækker saltkaramel, der skaber en uimodståelig smagsoplevelse. Disse hjemmelavede dadelbarer er uden tilsat sukker (med et naturligt indhold af sukker), veganske og glutenfri. 

Lavet af @veggie_venca

Ingredienser til ca. 12 dadelbarer:

Bund:
  • 70 gram cashewnødder
  • 30 gram mandler
  • 20 gram kokos
  • 12 stk friske dadler
  • 2 spsk raw kakao
  • 1 spsk. sirup
  • 2 spsk. havredrik
  • 1 tsk flagesalt
  • lidt vanilje
  • 1 dl. havregryn
Karamel:
  • 200 gram friske dadler
  • 4 spsk. mandelsmør
  • 2 tsk. vanilje
  • 5 spsk. havredrik
Chokolade:
  • Mørk chokolade til overtræk

Sådan gør du:

Bund:
  1. Tilsæt cashewnødder og mandler i en minihakker og blend nødderne til en grov ‘mel’.
  2. Udsten de 12 stk. dadler og tilsæt dem i en skål sammen med ‘melen’ fra nødderne.
  3. Tilsæt de resterende ingredienser til bunden og blend det hele sammen til en ensartede, klistret masse
  4. ’dejen’ til bunden fordeles ud i en bageform beklædt med bagepapir. Bunden sættes derefter på køl.
Karamel:
  1. De 200 gram dadler udstenes og overhældes med kogende vand. Lad det hvile i 15 minutter og dræn det derefter.
  2. Tilsæt dadlerne og de resterende ingredienser i en skål og blend det hele sammen i en minihakker.
  3. Fordel karamel massen på bunden og sæt den på frys i mindst 1 time.
Chokolade: 
  1. Efter mindst en time kan massen tages ud og skæres ud i barer. Dyp derefter barerne i mørk chokolade.

Opbevaring:

Dadelbarerne kan med fordel opbevares på frost. De er spiseklar på et minuts tid og nemme at tage direkte fra frost til madpakken.