Fastelavnsboller uden tilsat sukker*

Ønsker du at nyde den søde traditionelle smag af fastelavnsboller uden tilsat sukker? Så er du kommet til det rette sted. Vi har nemlig creeret en opskrift på de lækreste fastelavnsboller, der er helt uden tilsat sukker* uden at gå på kompromis med smagen.

Fastelavnsbollerne har den mest cremede karamelfyld, der er lavet på dadler, for at søde cremen på en naturlig måde. 

Lavet af @veggie_venca

Ingredienser: 

Fyld til fastelavnsboller:

  • 15 stk af vores Juicy Dates 
  • 4 spsk mandelsmør
  • 1 tsk vanilje
  • 0,5 dl. plantemælk

Bolledej:

  • 3,5 dl havremælk
  • 55 gram vegansk smør
  • 50 gram gær
  • 50 gram grahamsmel
  • 400 gram hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. kardemomme
  • 3 spsk. kokossukker

    Sådan gør du:

    1. Lav først fyldet til fastelavnsbollerne ved at blende dadler, mandelsmør, vanilje og plantemælk til en cremet karamelcreme. Sæt cremen til side. 
    2. Lav nu bolledejen. Start med at lune havremælk og rør smør i den lune havremælk, indtil det er smeltet, og tilsæt derefter smuldret gær.
    3. Tilsæt herefter grahamsmel, hvedemel, salt, kardemomme og kokossukker til væsken og ælt dejen, indtil den er klistret.
    4. Drys dit bord med mel og rul dejen ud på bordet med en kagerulle til en tynd firkant, skær den i mindre firkanter og fyld dem med karamelcreme.
    5. Luk bollerne sammen, pensl dem, lad dem hæve i 10 minutter og bag dem ved 220 grader i cirka 12 minutter.

    Så har du de lækreste fastelavnsboller med karamelcreme. Disse fastelavnsboller er perfekte til at forkæle dig selv og dine kære. 

     *Med et naturligt indhold af sukker